mobifriends

Romanticisme clàssic a l’estil cibernètic

(El Periòdic d'Andorra, 24 Abril 2010)

UNA PÀGINA OFEREIX ALS ANDORRANS CONTACTES PRÒXIMS I TAMBÉ MUNDIALS.

Quan la presència física no funciona o no és suficient, l’opció
d’internet com a eina social d’encontres esdevé màgica.

Per Clara Garnica
En temps actuals de Sant Jordi, que envolten l’ambient social de romanticisme, contactes entre amistats i moltes, moltes trobades, cites, reunions, quedades i convocatòries grupals, hi ha qui pot sentir-se lleugerament exclòs de tanta activitat social. O també n’hi ha qui no en té suficient i encara en volmés. Per als uns i per als altres, l’opció d’internet com a mitjà per augmentar l’agenda de contactes esdevé cada vegadamés prioritària. I fàcil.

Coneixedors d’aquesta situació, la pàgina web Mobifriends ha dissenyat un portal 100% enfocat a establir contactes entre persones, contactes que posteriorment poden derivar en grans amistats o en alguna cosa més. És totalment gratuït, un aspecte poc comú entre aquest estil de pàgines. I de moment, funciona (actualment són 20.000 usuaris i esperen acabar l’any amb cinc vegades més de persones adscrites). Funciona fora i funciona a Andorra: fa poc que han obert la seva pàgina web als ciutadans andorrans, i ja són uns quants (d’Escaldes, d’Andorra la Vella i de la Massana) els que s’hi han apuntat cercant tot tipus de contactes.

De la fortuna d’aquests romàntics cibernètics depèn «com sigui la seva presentació, si posen foto o no i de si són home o dona; sincerament, les dones ho tenen més fàcil», explica Lluís Carreras, fundador de Mobifriends. De fet, dels més de 20.000 usuaris, el 40% són dones i el 60% són homes, un percentatge similar si s’extrapola únicament al cas andorrà.

El que busca cadascú és personal i intransferible. Ho poden deixar a entendre en la seva presentació, però només els registrats podran posar-se en contacte amb ells per trobar la cara interessant o la connexió que els permeti establir contactes més enllà dels missatges cibernètics. Perquè tot comença gràcies a les noves tecnologies, però acaba de la manera més clàssica: amb una cita, una tarda conjunta i el que hagi d’arribar. «Tenim constància d’unions formals gràcies a la web, de gent que es dóna de baixa i ens dóna les gràcies perquè ja no necessita connectar-se més,» assegura Carreras.

Amb tot, són cada vegada més els andorrans interessats en aquest tipus d’encontres socials, possiblement més fàcils que els cara a cara diürns, també els nocturns en locals d’oci. A més, també és una excel.lent opció per obrir fronteres. El fundador de la web explica que la majoria dels andorrans han preferit contactar amb espanyols, pel tema de la llengua i de la proximitat, però també n’hi ha de més agosarats que s’han aventurat a establir relacions amb persones de Sud-amèrica. Opcions per a tots.

El Periòdic d'Andorra - 24-04-2010 - Romanticisme clàssic a l’estil cibernètic