mobifriends
Mobifriends in the media

Some news and articles about mobifriends published by the press.

Mobifriends.com: busques amics, parella o potser una aventura?

(Informacions UPC, 30 March 2009)

Les xarxes socials estan de moda. Facebook, Tuenti o Myspace són un exemple de l’autèntica explosió i popularitat que tenen a l’estat espanyol, el segon país europeu en l’ús de les xarxes socials després del Regne Unit. A Catalunya, els internautes ja disposen de Mobifriends.com, el primer servei gratuït en català, castellà i anglès per trobar, contactar i relacionar-se amb gent nova a través d’Internet i el mòbil.


Espanya és un dels primers països europeus quant a l’ús de les xarxes socials a través d’Internet però també encapçala la llista d’usuaris de mòbil que fan servir els seus contactes per accedir a aquestes pàgines webs. Concretament una de cada tres persones aprofita aquest sistema a Europa. El potencial de les xarxes socials és espectacular, si es té en compte que més de 13 milions d’espanyols les utilitzen, segons l’últim estudi de Comscore, una empresa líder en la mesuraments del món digital.

Enmig de la llarga llista de comunitats virtuals, els internautes catalans es poden deixar seduir per una en català. Es tracta de Mobifriends.com, un servei per trobar i fer nous contactes amb persones interessades a compartir aficions o activitats, que tenen interessos comuns, o, senzillament que volem trobar parella. “A Internet sobretot hi ha webs com Meetic o Match per buscar parella; però si vols fer amics o compartir aficions no ho pots fer. A més, aquests webs son de pagament. En canvi, nosaltres oferim un servei més ampli que es pot utilitzar des d’Internet i també des del mòbil, i que és totalment gratuït” explica Lluís Carreras director i cofundador de Mobifriends.com. Carreras ha estudiat a l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial Barcelona de la UPC l'especialitat d'Electrònica i també és titulat superior en aquesta matèria.

La confidencialitat, una regla d’or
Pertànyer a Mobifriends.com és fàcil. Quan hi crees el perfil elegeixes un àlies, hi penges la teva fotografia, hi especifiques si ets home o dona, l’edat, d’on ets, què busques i per què. La confidencialitat i seguretat de les dades personals estan garantides, assegura el mateix responsable del web. “No accedeixes a la informació privada perquè no es pot veure ni el nom real, ni el telèfon de contacte, ni el correu electrònic. D’aquesta manera, protegim la identitat dels usuaris”.
El portal disposa d’un altre mecanisme l’Avisa mobifriends per a casos de comportaments inadequats.“Un cop l’usuari ens ha notificat un avís, revisem la queixa, el missatge rebut o la conversa mantinguda i si se n’ha fet un mal ús (de moment no n’hi hagut cap) –puntualitza el mateix Carreras- es prendrien les mesures necessàries” com l’expulsió de la comunitat o impedir que l’infractor es registrar.

La manera de comunicar-se entre els usuaris també és senzilla. Es pot accedir a Mobifriends.com des d'un ordinador o el mòbil. Els dos dispositius permeten, sense que s'hagi de pagar, registrar-s'hi, enviar missatges o mobis (missatges animats i divertits), xatejar, fer servir el videomessenger, consultar les dades i els perfils d’altres companys, fer cerques, veure d'una mateixa llista i afegir-n'hi, “en qualsevol lloc i en qualsevol moment”. Carreras diu que l’objectiu és que l’accés i ús del web sempre sigui gratuïts i que els beneficis s’obtinguin a partir de la inclusió de publicitat i de serveis premium amb opcions per descarregar música, jocs, melodies, etc.

Actualment, el portal té unes dues mil persones registrades i l’esforç de l’equip, que en va fer el llançament a Blog Espanya - l'esdeveniment que permet fer difusió de nous blocs relacionats amb la xarxa social- el novembre passat, és aconseguir més usuaris i inversors. La idea de Mobifriends.com és introduir una aplicació nova: la geolocalització perquè l’usuari pugui trobar altres persones que estiguin a prop seu i posar-s'hi en contacte.

Link to the article at Informacions UPC

Informacions UPC Març 2009 - Mobifriends.com: busques amics, parella o potser una aventura?